Verslag rit door Walcheren

Geplaatst op

Na de ALV en Technische dag mochten wij ons voorbereiden op onze eerste rit van dit jaar met de KG  nl.de voorjaarsrit op 13 mei 2018 op Walcheren, welke rit was uitgezet door Jacqueline en Wim Cevaal. Na een aantal weken met zeer zonnig weer werden wij nu geconfronteerd met een ietwat ander weerbeeld, het was bewolkt en er kwam op de heenweg naar Vlissingen een klein buitje naar beneden, dit mocht echter de pret niet drukken want de opkomst die dag viel niet tegen. Er waren nog zo’n 30-tal auto’s met eigenaar en bijrijder op komen draven.

 

Rond de klok van 10.00 uur werden wij verwacht bij Auto Poppe Volkswagen, waar wij een warm welkom ontvingen met koffie en een Zeeuwse Bolus, in dit zeer geoutilleerde bedrijf op de Gildeweg in Vlissingen. Na een welkomstwoord van onze voorzitter Jan Ruijven, een bedankwoord van Marianne voor de gastvrijheid en een uitleg van Jacqueline konden we de routebeschrijving in ontvangst nemen en aan onze, +/- 100 km lange rondrit beginnen.

Zoals gezegd liet het zonnetje het deze dag afweten, evenals de regen overigens, maar toch waren er een aantal enthousiaste leden die toch de kap van hun cabrio lieten zakken en bloothoofds verder zijn gegaan. Over de rit kan ik wel een paar uur uitweiden en dan kom ik nog ruimte en tijd tekort. Uit eigen ervaring weet ik dat Nederland een heel mooi stukje land is, en de familie Cevaal heeft ons een wel erg mooi stukje Walcheren getoond. Ook was er voldoende mogelijkheden ingeruimd om een aantal bezienswaardigheden te bekijken welke eveneens  in de routebeschrijving was meegenomen. Chapeau Jacqueline en Wim.

 

Na onze wondermooie rit, welke op eigen tempo gereden kon worden werd er beëindigd bij eeterij/spelerij “De Vierlinden” in Goes waar wij ons tegoed konden doen aan diverse versnaperingen.

Voor diegene die zich hiervoor hadden aangemeld en nog de puf hadden, was er nog een BBQ waar nog even gezellig kon worden nagepraat over de rit of omgeving.

Na afloop van de rondrit heeft Marianne de familie Cevaal hartelijk bedankt voor het uitzetten van deze rit.

Mijns inziens was dit weer een zeer gezellig dage met onze Karmann-familie en dat er nog vele mogen volgen.

Op de site van Auto Poppe is aandacht besteed aan ons evenement. Klik HIER om de site van Auto Poppe te openen.

 

 

 

 

Geef een reactie