Oerend hard door de Achterhoek naar Liemers! Inschrijvingen zijn nu geopend!

Datum: 15 Mei 2022

Uiterste inschrijfdatum: 30 April 2022

Tijd: 10:00

Locatie: Meester Meinenweg 1 7107AN,Winterswijk

Huidig aantal deelnemers: 15


Oerend hard door de Achterhoek naar Liemers!

Op zondag 15 Mei 2022 gaat de Karmann Ghia Club Nederland “Oerend Hard” door de Achterhoek naar de Liemers. Een rit van circa 90 kilometer die start bij het Verenigingsgebouw Wilhelmina, Meester Meinenweg 1 te Winterswijk Kotten.

Om 10 uur worden jullie van harte welkom geheten met een vers kopje koffie of thee met iets lekkers. Om 11 uur starten wij de motoren van onze Karmann Ghia’s voor een afwisselende rit door het coulisselandschap van de Achterhoek. Een glooiend landschap van akkers, weiden, beekjes en bossen. En steeds zie je, deels verscholen achter de horizon, de karakteristieke boerderijen met hun steile rode dennendaken. Reserveer onderweg wat extra tijd voor het stadje Bredevoort. Dit oude vestingstadje heeft sinds 1993 het predicaat boekenstad. Zelfs als de winkels dicht zijn, dan kan je voor enkele euro’s een mooi boek opduiken uit een boekenkast op straat. En ben je niet op zoek naar een boek, dan kan je gewoon genieten van de bijzondere sfeer.

Dan door naar Dinxperlo, waar om 12 uur de deuren voor ons worden geopend van het Achterhoeks Oldtimer Museum van Han Verbeek. De inmiddels gepensioneerde voormalige garagehouder uit Varsseveld (Daihatsu Autobedrijf Veerbeek) heeft zijn interesse in auto’s voortgezet in de vorm van een privé verzameling oldtimers en klassiekers, aangevuld met enige nostalgie en andere zaken. De moeite meer dan waard! Entreeprijs voor het automuseum bedraagt € 5 p/p.

Van Dinxperlo rijden wij door naar Ulft, langs de voormalige DRU Fabriek, inmiddels omgetoverd tot het DRU Industrie Park. De DRU in Ulft staat symbool voor de ijzerindustrie in de Achterhoek, die sinds de 18e eeuw furore maakte. Lange tijd was de DRU de belangrijkste werkgever in de regio. Inmiddels is de industriële bedrijvigheid vertrokken. De oude fabrieksgebouwen hebben als industrieel monument bijna allemaal een tweede leven gekregen. Het DRU Park is (deels) vrij te bezoeken en op het park zijn horeca gelegenheden aanwezig.

Vanaf Ulft rijden wij naar het eindpunt bij Restaurant Berentsen, Loostraat 51 in Loo, waar het mogelijk is om nog even gezellig na te kletsen en aansluitend te genieten van een uitstekend diner-buffet met meer dan voldoende keuze. De kosten voor het buffet bedragen € 30 per persoon. Vanaf Restaurant Berentsen is het nog circa 15 minuten naar de A12 bij Zevenaar, zodat u na deze dag weer Oerend Hard naar huis kan scheuren!

Opgave voor de rit kan via de site van de Karmann Ghia Club Nederland en tot uiterlijk 30 April. Wij hopen jullie te mogen verwelkomen op zondag de 15e Mei. Tot dan!

Gerard en Petra Dolfing

Michel en Marion Peters

U dient ingelogd te zijn om te kunnen aanmelden voor een evenement.
Om in te loggen klik hier.