Vintage Zandvoort

Datum: 20 April 2018

Uiterste inschrijfdatum: 20 April 2018

Tijd: 10:00

Locatie: Ingenieur G. Friedhoffplein 2042 BP,Zandvoort

Huidig aantal deelnemers: 0


In het weekend van 20 t/m 22 april werd er in Zandvoort een meeting gehouden van de diverse VW-creaties, zowel lucht- als “water” gekoeld, jong en oud. Onze penningmeester Hans de Vries wilde dit weekend gebruiken om zijn nieuwe aanwinst, een 12-persoons Ariadne caravan, uit te proberen en eveneens te testen of zijn KG dit gewicht wel aankon.

Bleek geen probleem te zijn, al liep de temperatuur van de KG wel iets op maar dat was met die buitentemperatuur wel te verwachten. Hans had mij eveneens uitgenodigd om “gezellig” mee te gaan en zo geschiedde.

 
Mooi plekkie en zaterdag ochtend een vorstelijk ontbijt.

In Zandvoort aangekomen kregen wij een leuke plaats toegewezen, en we waren nog niet uitgestapt of er werd al hulp aangeboden door onze buurman. Kunnen jullie nagaan hoe onnozel wij er uitzagen. Tijdens de opbouw van de voortent kwam er een jongeman langs met een glas bier in zijn hand en vroeg:  Biertje? Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, dus maar even gezellig een babbeltje met spraakwater gemaakt. Zelf  heb ik in mijn zeer jong jaren wel eens gekampeerd maar dat is ongeveer een eeuw geleden, helemaal vergeten hoe ontzettend gezellig en meelevend iedereen is. Vrijdag hadden we nog redelijk wat ruimte maar naarmate de zaterdag vorderde werd er almaar ingeschikt. We konden de buren horen snurken, of zij mij. Maar dat mocht de pret niet drukken.

 
Gezellige bedrijvigheid

Alle campinggangers werden vrijdagavond verzocht om even naar de tent te komen voor een kleine, korte bijeenkomst. Wat bleek, een van de mannelijke deelnemers had nu de moed gevonden om zijn vriendin ten huwelijk te vragen.


Huwelijksaanzoek met traktatie voor de campinggasten

Met zoveel mensen om haar heen, heeft zij geen neen durven zeggen, dus dat werd ja.  Moest dus weer een feestje gevierd worden met taart en een vloeibare versnapering.

Zoals gezegd, zaterdag werd het drukker en ook gezelliger en we mochten zelfs enkele clubgenoten begroeten, zelfs uit het verre Limburg. En bijna allemaal gezellig mee-eten.


Henkjan Beksvoort uit Heerlen kwam ff buurten

In de loop van Zondag vertrokken diverse gasten en kwamen weer een aantal dagjes mensen met hun old-timer, dus het bleef gezellig druk. Kwam uiteraard ook door het wel heel mooie weer.


Bas Blokker uit Driebergen: “Ik durf het bijna niet te vragen, maar …..”

Rond 2 uur heeft Hans zijn Puck-je weer aan zijn KG gekoppeld en zijn we weer huiswaarts gegaan. Zowel heen en terug heerlijk binnendoor gereden, waarbij je optimaal kan genieten van het weer en natuur. Mijns inziens was het een geweldig weekend, maar bijna alles zat ook mee. Hopelijk volgend jaar weer.

Rinus Coert.


Zondag 22 april weer thuis

De crew wordt hartelijk bedankt voor de uitstekende organisatie:
Michel Faas
Claire Faas-Jongmans
Michel Luijer
Onno Joustra
Brian Jongmans
Bas Luijer
Roy van Buuringen
Bram Molenaar