Najaarsrit door het Twentse land, lees hieronder (via de link) een mooi verslag

Datum: 19 September 2021

Uiterste inschrijfdatum: 13 September 2021

Tijd: 09:30

Locatie: het Assink 10 7496 CC,Hengevelde

Huidig aantal deelnemers: 15


Ook de media hebben afgelopen weekend aandacht gegeven aan de najaarsrit. Via de link komt u op de website van Wegdam nieuws en leest u alles over de najaarsrit met daarbij mooie foto’s.

 

Najaarsrit door het Twentse land op 19 september 2021

“Er ligt tussen Dinkel en Regge een land, Ons schone en nijvere Twente. Het land van de arbeid, het land der natuur, Het steeds onvolprezene Twente. Daar golft op de essen het goudgele graan, Doet ’t snelvlietend beekje het molenrad gaan, Daar ligt er de heide in ’t paarsrode kleed, Dat is ons zo dierbare Twente!”

Dit is de tekst van het eerste couplet van het Twents Volkslied.

Als je dit leest, dan weet je, dat komt goed. Die rit daar door het Twentse land. Het land van harde werkers, gezond vee, goed bier en krentewegge.

De start is op een gesloten parkeerplein bij Hebo Kozijnen op de nieuwe geweldige locatie: het Assink 10 7496 CC Hengevelde.

Hier worden de deelnemers vanaf 9:30 ontvangen. Onder het genot van een kop koffie en een plak Twentse krentenwegge kunnen we tot 11:00 uur bijkletsen.

Vanaf 11:00 start de Twente Rit door het golvende landschap, de groene bossen de kronkelende rivieren en de smalle wegen .

Onderweg stop je voor het maken van foto’s of voor een lekker kopje koffie met Twentse lekkernij of een heerlijke lunch.

Om dan uiteindelijk op het eindpunt in Hengevelde aan Goorsestraat 1 7496 AA bij Bistro De Kolenbrander te eindigen. De kosten zijn voor leden + 1 introducé gratis. Wilt u met meerdere personen deelnemen, dan betaalt u een bijdrage 10 euro per extra persoon.

Daar zijn we allen vanaf 15:30 welkom voor een borrel en (indien gereserveerd)  aansluitend om 17:00 te genieten van een heerlijk buffet. De kosten voor dit buffet zijn 25 euro per persoon en worden direct bij aanmelding betaald.

Voor degene die in Twente willen overnachten zijn er in de buurt van Hengevelde vele  B&B waar je kunt logeren tussen de koeien, landerijen en kastelen. Ook zijn er diverse hotels op unieke locaties, bij referenties Johan van Coesant 0630380945 (tevens organisator) bellen.

Tot dan Johan van Coesant.