Met de Karmann naar het museum.

Datum: 12 Augustus 2018

Uiterste inschrijfdatum: 11 Augustus 2018

Tijd: 13:30

Locatie: Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen, Nederland


Een keer iets heel anders! Op zondag 12 augustus worden maximaal 20 Karmann Ghia’s (40 deelnemers) uitgenodigd voor een VIP-rondleiding in het Jan van der Togt Museum in Amstelveen. (Dorpsplein 50) We worden daar ontvangen door Jan Verschoor, beeldhouwer en oprichter van het museum. Hij bewoont nog steeds het aangrenzende museumhuis, waar wij van harte welkom zijn om zijn persoonlijke kunstverzameling te zien. Na een rondleiding door het museumhuis en natuurlijk het museum zelf staat, als afsluiting van het bezoek een drankje voor ons klaar.

De auto’s kunnen vanaf 13.30 uur pal voor het museum op het Dorpsplein geparkeerd worden. De ontvangst/rondleiding start om 14.00 uur.

Jan van der Togt Museum Amstelveen.

Jan van der Togt was, samen met zijn broer, de oprichter van TOMADO, de bekende fabriek van huishoudelijke apparatuur. Wie kent niet het bekende boekenrekje, de flessenlikker en het witte afdruiprekje? TOMADO komt van TOgt MAssa-artikelen DOrdrecht.. (In Dordrecht stond de eerste fabriek.) Na zijn pensionering is Jan van der Togt kunst gaan verzamelen en een van de eerst gekochte werken was een beeld van de beeldhouwer Jan Verschoor. Tussen beide mannen ontstond een vriendschap waarbij Jan Verschoor  de gepensioneerde industrieel verder hielp met het uitbreiden van zijn kunstverzameling. Op een gegeven ogenblik was die verzameling echter zo groot dat gedacht werd aan het oprichten van een museum. In 1991 kwam dat uiteindelijk niet in Dordrecht, maar in de achtertuin van het huis dat Jan Verschoor en Rob Brunnmayer in Amstelveen hadden gekocht. In de loop der jaren is het museum diverse keren uitgebreid, de laatste uitbreiding dateert van 2016. Jan Verschoor is ook 25 jaar directeur van het museum geweest en heeft inmiddels een Stichting opgericht om het aangrenzende Museumhuis te tonen aan bezoekers.

De vaste collectie bestaat uit beelden van Jan Verschoor, modern glas en abstract-expressionistische schilderijen van Sam Francis. Tevens zijn er altijd wisselende tentoonstellingen, zoals enige tijd geleden een expositie van Ans Markus. Op 12 augustus loopt de expositie af van Jan Sierhuis en Aad Donker.

 

Voor meer informatie zie: www.jvdtogt.nl

 

Je hoeft helemaal niet van kunst te houden, een bezoek aan dit museum is al de moeite waard door de geschiedenis, de uitleg over glastechniek en de aanwezigheid van een aantal hoofdrolspelers.

  

Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 equipes, dus meld je snel aan!

 

U dient ingelogd te zijn om te kunnen aanmelden voor een evenement.
Om in te loggen klik hier.