Verslag van de Zomerrit door west Betuwe-Alblasserwaard-Vijheerenlande

Datum: 07 Juli 2019

Uiterste inschrijfdatum: December

Tijd: 10:00

Locatie: Leerdamseweg 44 4147 BM,Asperen

Huidig aantal deelnemers: 27


Verslag van de Zomerrit door de West Betuwe & Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

 Op 7 juli 2019 was het dan weer zover: de Jaarlijkse zomerrit van onze club. Tussen 10.00 en 11.00 uur werden de aangemelde 29 equipes verwacht en opgewacht met een kopje koffie c.q. thee.
Na het welkomstwoord van de voorzitter, welke met assistentie van zijn vrouw de rit heeft uitgezet, vertrok men welgemoed door het mooie landschap. De rit ging door de West Betuwe & Alblasserwaard – Vijfheerenlanden en voerde ons door pittoreske dorpjes als Asperen, Gellicum, Heukelum, Hoornaar, Hoog Blokland, Goudriaan en niet te missen Nieuwpoort (1600, slag bij Nieuwpoort), echter dit is een ander Nieuwpoort. We wisten al dat Nederland een mooi land is, maar door deze rit werd dit nogmaals bevestigd. In Meerkerk hebben wij kunnen/mogen genieten van een fijne lunch, waarnaar we de tocht hebben voortgezet. Bijna aan het einde van de toertocht mochten wij ons nog vergapen aan de indrukwekkende collectie miniaturen in het Nationaal Autominiatuur Museum “Het Minidome”, aan de Voorstraat 80, 4147 CD Asperen, welke wij gratis mochten bezichtigen van de eigenaar en hoofdsponsor van onze toertocht Dhr. Roelvink. Hartelijk dank Berndt Roelvink voor de aangename geste. Het weer liet zich gelukkig van haar goede kant zien, alleen wat regendreiging, maar dat mocht de pret niet drukken.
De route was zeer duidelijk omschreven en het kostte mij zelfs zeer grote moeite om verkeerd te rijden. Aangezien ik om mijn reputatie moet denken en ook hoog dient te houden is het mij toch gelukt.
Jan en Loes, hartelijk dank dat jullie ons kennis hebt laten maken met de wondermooie omgeving van o.a. de West Betuwe, Alblasserwaard en Mijnheerenland.

Locatie: Hotel-Restaurant ‘De Schildkamp’, Leerdamseweg 44, 4147 BM Asperen. 

Lengte rit: ongeveer 90 km.

Beste Karmann Ghia liefhebber,

 

De Zomerrit is een klassieker binnen de KGCN, die dit jaar verreden wordt in het midden van het land. Het is een zeer afwisselende tourrit langs riviertjes en schitterende boerderijen, over dijkjes en bruggetjes.Om 10.00 uur verwachten wij je voor een kopje koffie of thee bij De Schildkamp in Asperen. Rond de klok van 11.00 uur beginnen we aan de route waarin enkele verrassingen zijn ingebouwd, zoals een fotomoment bij kasteel Merckenburg in Heukelum en een gratis bezoek aan een automuseum met 7.000 miniatuur auto’s. De eigenaar zal iedereen met zijn kennis over de automobielhistorie verrassen.Nieuw is de gezamenlijke lunch en de mogelijkheid om een lunchpakket te bestellen voor de  prijs van € 6,50 p.p.

De Schildkamp is tevens het eindpunt van de rit, waar de club alle deelnemers gratis een consumptie aanbiedt. Aansluitend is er voor de liefhebbers een barbecue geregeld (bij mooi weer buiten). Kosten BBQ € 25,00 per persoon (voor kinderen van 4 t/m 11 jaar € 12,50 p.p.). Mochten er dieetwensen zijn, vergeet die niet door te geven.

Tot 30 juni is het mogelijk om door middel van het inschrijfformulier op onze website aan te melden: www.karmannghiaclub.nl. Je krijgt automatisch een bevestiging.

Mocht de Karmann Ghia om wat voor reden ook niet beschikbaar zijn, met een andere auto deelnemen mag ook.

Wij zien je graag op 7 juli in Asperen.

Met sportieve groet, Jan en Loes van Ruijven

 

 

U dient ingelogd te zijn om te kunnen aanmelden voor een evenement.
Om in te loggen klik hier.