Toeren door het Limburgse Heuvellandschap

Datum: 11 September 2022

Uiterste inschrijfdatum: 04 September 2022

Tijd: 10:00

Locatie: Kloosterkensweg 17 6419 PJ,Heerlen

Huidig aantal deelnemers: 15


Toeren door het schitterende Limburgse heuvelland

Zondag 11 september 2022 Karmann Ghia Club Zuid-Limburg toer. Een rit van circa 80 kilometer, die start bij Auberge de Rousch, Kloosterkensweg 17 in Heerlen. Ontvangst is vanaf 10 uur met een kop koffie/thee en natuurlijk een lekker stukje Limburgse vlaai.

Om 11 uur starten we vanuit Heerlen en rijden via Ubachsberg naar Wittem, waar je Klooster Wittem kunt bezoeken en een wandeling kunt maken in de kloostertuin. We beklimmen de Gulpenerberg, bekend van de Amstel Gold race. Vervolgens toeren we naar Slenaken, waar de Klein Zwitserland route begint, (Goede voorproef voor die genen die volgend jaar eventueel de Gross Glocknerpas willen rijden)
halverwege passeren we in Eperheide de schaapskooi Merggelland(bekend van deelname van Janine aan Boer zoekt vrouw). Hierna rijden we door naar kasteel Vaalsbroek en het Drielandenpunt, zeker de moeite waard om te bezoeken.

Via Harles rijden we naar Vijlen, alwaar het wijndomein St Martinus gevestigd is. Hier worden wijnproeverijen georganiseerd en kun je een fles wijn van Limburgse makelij kopen. Daarna passeren we de dorpen Mechelen, Wahlwiller en Eijs om via Ubachsberg, Voerendaal, Klimmen in Valkenburg aan de Geul terecht te komen. Hier rijden we de wereldberoemde Cauberg op. Via het Gasthuis, Cadier en Keer rijden we naar St.Geertruid, via kasteel Mheer, Banholt en Reijmerstok alwaar het van TV bekende restaurant Brut172 ligt. Daarna gaat de route via een omweg weer terug naar Heerlen.

Onderweg zijn er voldoende restaurants om de inwendige mens te versterken.

Bij terugkomst in Auberge du Rousch kun je ervoor kiezen een 3-gangen menu, tegen vooruit betaling bij inschrijving, van € 34,50 te nuttigen. Drankjes zijn ook voor eigen rekening. Ook is er mogelijkheid voor Vega of dieet wensen.

Het 3-gangen diner bestaat uit:
Voorgerecht
Carpaccio van ossenhaas met Parmezaanse kaas, olijfolie, basilicum, rucola en pijnboompitjes
of
Gemarineerde verse zalm met appel, rode biet, dille, mierikswortel en wakamé geserveerd met aubergines, frisée, venkel, rode ui, limoen en Hollandse garnalen

Hoofdgerecht
Entrecote met roseval aardappeltjes, een groentenratatouille en gepofte groenten met een portsaus met tartufata
of
Doradefilet met scampi (2 stuks), pasta, peulvruchten en een kreeftensaus

Nagerecht
Kaasplank met verschillende kazen, stroop en noten
Of
Vanille ijs met verse aardbeien en een Pernod sabayon

Van 8 t/m 11 september is tevens de Interclassics, classic car show in het MECC in Maastricht. Deze show is zeker de moeite van een bezoek waard. Dit voor diegenen die ook willen overnachten. Tot onze grote spijt is InterClassics verplaatst naar 2023.

Opgeven voor de rit kan tot uiterlijk eind augustus via de site van de Karmann Ghia Club Nederland.

Wij hopen jullie te mogen verwelkomen op zondag 11 September.

Tot dan
Lau en Annie Debije

U dient ingelogd te zijn om te kunnen aanmelden voor een evenement.
Om in te loggen klik hier.