Algemene ledenvergadering met rit over de Diefdijklinie

Datum: 13 September 2020

Uiterste inschrijfdatum: 06 September 2020

Tijd: 09:00

Locatie: Spijkse Kweldijk 4212 CX,Spijk

Huidig aantal deelnemers: 15


Op 13 september a.s. nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering incl. lunch en aansluitend de Diefdijklinie tourtocht van Ben Goss.

De lunch zal u worden aangeboden door de Karmann Ghia Club.

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering d.d. zondag 13 september 2020.

Hierbij nodigt het bestuur u van harte uit de Algemene Ledenvergadering bij te wonen op zondag 13 september a.s. Op die datum ontvangen wij u graag in Dorpshuis “De Lindehof”, Spijkse Kweldijk 53, 4212 CX Spijk (gemeente West Betuwe). De locatie is centraal gelegen in Nederland vlakbij Gorinchem. Via de A27 en de A15 is de vergaderlocatie makkelijk te bereiken.

Programma:
– 09.00 uur inloop
– 10.00 uur aanvang vergadering
– 12.00 uur einde vergadering
– 12.15 – 13.15 uur lunch, aangeboden door de Karmann Ghia Club.
– 13.15 – 16:00 uur tourrit Diefdijklinie
– 16:30 – 17:00 uur eindpunt bij Fort Everdingen met afsluitende borrel

De agendapunten  En de toelichting hierop hebben wij opgenomen in Ghia Varia nummer 131.

Uiteraard hecht het bestuur veel waarde aan uw mening en rekent daarom op uw komst.
In verband met de catering verzoeken wij u om u via de website vóór 5 september 2020 aan te melden.

I.v.m catering graag aanmelden via de site:

Bent u niet in de gelegenheid zelf te komen? Dan kunt u een ander lid machtigen voor te houden stemming tijdens de ALV. Klik op de link voor het downloaden van het machtigingsformulier: Machtigingsformulier KGCN ALV

HET BESTUUR

Vanaf 13.15 uur kunt u deelnemen aan de tourrit………..

De Diefdijklinie is de hoofdverdedigingslijn van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De linie is 30 kilometer lang en loopt van Everdingen tot aan de Vestiging Gorinchem. Tegenwoordig dient deze linie als een belangrijke hoofdwaterkering voor de plaatsen die achter de (voormalige) grenzen van Zuid Holland liggen.

De route laat u de historische verdedigingswerken, vestingssteden en plattelandsdorpjes zien die Holland verdedigden tegen de vijand met water. De forten langs de route verdedigen de ‘zwakke’ punten waar het water niet aansloot op de dijk of waar een spoorlijn de dijk kruiste. Ook zal de route een aftakking maken langs de kleine kerkdorpen die achter de Glasstad Leerdam liggen.

De route eindigt bij de 2 vrijsteden Culemborg en Vianen. Deze steden waren voorheen ministaten, en stonden niet onder heerschappij van een Heer. Hier kon men naar toe vluchten als zij elders schulden hadden, of gezocht werden voor misdaden.

Aan het einde van de rit sluiten we af met een borrel, die u aangeboden wordt door de club. Deze afsluiting is in Fort Everdingen, Noodweg 2, 4121 KK Everdingen. Indien u wilt blijven eten dan is dat voor eigen rekening en alleen op reservering.

In het antwoordformulier kunt u aangeven of u alleen voor de Algemene Ledenvergadering incl. lunch komt en of u aansluitend meerijdt met deze prachtige route.

 

U dient ingelogd te zijn om te kunnen aanmelden voor een evenement.
Om in te loggen klik hier.