Einde seizoensbijeenkomst 14 oktober 2023 Grootmoeders tijd en motorenmuseum Nieuwe Niedorp

Datum: 14 Oktober 2023

Uiterste inschrijfdatum: 09 Oktober 2023

Tijd: 12:00

Locatie: Schulpweg 47 1733 AT,Nieuwe Niedorp

Huidig aantal deelnemers: 15


We ontmoeten elkaar in grootmoederstijd & motoren museum. Eigenlijk zijn dit twee musea voor de prijs van een. Het museum is gevestigd in een oude schuur en herbergt op de begane grond een keur aan prachtige stationaire motoren uit de vorige eeuw. Ooit werden deze motoren gebruikt in de scheepvaart, landbouw en industrie. Sommige motoren werken nog als de dag van toen. Zo is er een eencyclindermotor van zes meter hoog, waarvan alleen maar het prototype bestaat. Deze wordt in het museum draaiend gehouden. Er staan behalve de motoren ook voertuigen zoals een oude Volvo van 1968, een Heinkel en een Simca 8 uit 1955. Op de bovenverdieping waan je je weer terug in grootmoeders tijd. Er wordt een uitgebreide collectie van destijds dagelijkse gebruiksvoorwerpen getoond. Deze omvangrijke collectie is mooi samengebracht in o.a. een manufacturenwinkel, een kruidenier, houtdraaierij enz. We gaan er verder niet teveel over vertellen, maar zeker is, dat de verrassing, verwondering en herkenning groot zal zijn. We krijgen een rondleiding, waarbij iemand van de ruim 20 vrijwilligers die hier werken, graag zijn gasten in het Westfries dialect te woord staat.

Het programma ziet er alvolgt uit:

  • vanaf 13.00 uur ontvangst met koffie en wat lekkers (niet later aldus de vrouw des huizes “want ze hebben genoeg met elkaar bij te kletsen voor we het museum ingaan”)
  • vanaf 14.00 uur welkom door de voorzitter
  • 14.05 uur start rondleiding (“want we hebben echt onze tijd nodig” aldus de vrijwilligers)
  • 16.00 uur frisdrank met een nootje (ja u leest het goed, in dit museum drinkt men geen alcohol en wordt dit dus ook niet geschonken)
  • 17.00 uur keren we weer tevreden huiswaarts

U dient ingelogd te zijn om te kunnen aanmelden voor een evenement.
Om in te loggen klik hier.