4-Daagse Buitenlandrit Hessisch Oldendorf

Datum: 30 Augustus 2018

Uiterste inschrijfdatum: 01 Juni 2018

Tijd: 12:00

Locatie: Sternberger Str. 37, 37 32699,Extertal, Duitsland

Huidig aantal deelnemers: 14


Donderdag 30 juli 2018 was het weer zover: de meerdaagse jaarlijkse buitenlandrit, dit keer naar  het mooie plaatsje Extertal. Tussen 10.00 en 11.00 uur werden wij verwacht bij het Van der Valk Hotel in Hengelo, waar rond de klok van 11.00 uur het welkomstwoord werd gehouden door onze voorzitter Jan van Ruijven, waarna dhrn. Dirk van der Zwan en Hans de Vries hun briefing hielden. Na de briefing konden we op eigen gelegenheid naar Extertal vertrekken. Hans de Vries had voor deze gelegenheid een alternatieve route voor ons uitgeschreven waar we eventueel gebruik van konden maken. Niets is mooier dan met een KG de snelweg te mijden en te kiezen voor de mooie binnenwegen, zeker als het weer ook nog meewerkt. Tegen de avond druppelden de 14 equipes langzaam binnen en konden de sterke verhalen beginnen onder het genot van een heerlijk glaasje Ranja. Het is dan altijd jammer dat er dan ook wel eens iets vervelends gebeurt, nl. Carolien en Dirk Marcussen kregen een flinke steen tegen de voorruit en deze was daar niet tegen bestand. Ondanks dat zijn zij toch nog een nacht in het hotel gebleven. De volgende ochtend hebben ze besloten na deze tegenslag terug te keren naar huis. Carolien en Dirk sterkte en hopen dat alles weer snel in orde komt.

De 2e dag stond er een bezoek aan het Grundmann Museum in Hessisch Oldendorf op het programma. Om 14.00 werden wij verwacht in het museum voor een rondleiding van ca. 1,5 uur. Het betreft een privéverzameling van dhr. Grundmann waar hij al zo’n 40 jaar mee bezig is. Na een inleiding over de geschiedenis van de Volkswagen Kever kregen wij een rondleiding en uitleg over de uitgebreide verzameling van Hernn Grundmann. Door de beperkte ruimte waar ik de beschikking over heb, beperk ik mij tot wat algemeenheden. Er stonden een (groot) aantal Beeskow”s , in perfecte staat. Daarna mochten wij ons verblijden met het aanzicht op een eveneens groot aantal perfecte Porsches. Een van deze Porsches was eigendom geweest van Paul Anka. Verder werden wij door een hal geleid waar de geschiedenis van de Volkswagen Kever geheel tot leven kwam, evenals de originele(!) prototypes van de Schwimmwagen en de Kubelwagen. Overigens waren de bouw van deze oorlogsmachines de reden dat Wolfsburg werd gebombardeerd door de geallieerden. Het is zeker zeer aanbevelingswaardig om hier een bezoek te brengen. Je kijkt je ogen uit. Misschien kan ik in de volgende GV nog een uitgebreid verslag hiervan doen.

De 2e dag eindigde met een zeer geslaagde spelletjesavond, doordrenkt met veel Ranja, met allerlei activiteiten waaraan een ieder mee kon doen en werd gedaan, waaronder een koe melken, en wichelroede lopen etc.etc..

Op de 3e dag was de rondrit gepland volgens het bolletje – pijltje systeem. Uiteraard niet gehinderd door enige kennis van dit systeem, stond ik hier wat afwijzend tegenover. Echter na een paar uur kreeg ik het systeem door en  de laatste 10 minuten ging het eigenlijk probleemloos. Een geweldig systeem en het scheelt heel veel leeswerk voor de co-piloot. De rit voerde ons door een geweldige omgeving rond Hessisch Oldendorf en het Exterdal. Onderweg hebben wij nog wat bezienswaardigheden kunnen bezoeken en zelfs van een gierpont gebruik kunnen/moeten maken. Al met al een mijns inziens zeer geslaagde rit. Hierbij moet ook aangetekend worden dat het weer ook haar welwillende medewerking verleend, gedurende het hele weekend.

De laatste dat stond dan in het teken van de terugreis. Na een uitgebreid ontbijt namen wij afscheid van elkaar en gingen ieder weer ons weegs. Weer een aantal mooie herinneringen verzameld voor mijn oude dag

Rinus Coert.

33,34,137,146.051025

U dient ingelogd te zijn om te kunnen aanmelden voor een evenement.
Om in te loggen klik hier.