Jubileum Foto Wedstrijd

Zoals jullie al gelezen of gehoord hebben zal 2019 een spetterend jubileum jaar worden, met allerlei feeste­lijke evenementen en activiteiten die helemaal in het teken van het 25 jarig bestaan van onze vereniging staan.

Vooruitlopend op het jubileumjaar 2019 zal al dit jaar gestart worden met een fotowedstrijd. Alle leden van onze vereniging worden uitgenodigd hier aan mee te doen. U mag uw mooiste foto insturen en als u niet kunt kiezen mogen dat er ook twee of drie zijn. Uiteraard is het wel de bedoeling dat uw Karmann Ghia een hoofdrol speelt op uw foto, maar verder zijn er geen regels. Met Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren, Moe­derdag, Vaderdag én hopelijk wat mooier weer in het vooruitzicht, kunt u zich nu alvast laten inspireren voor het maken van uw mooiste foto met uw Karmann Ghia in de hoofdrol. Laat uw fantasie de vrije loop en schiet die foto’s!

Wat voor uitdaging is het niet om, niet alleen met je foto in de Ghia Varia én op de website te komen, maar vooral ook met je foto geselecteerd te kunnen worden voor de ‘Jubileum verjaardagskalender’ die in een grote oplage geproduceerd gaat worden en tevens deel uit zal maken van hét Jubileumgeschenk.

Alle inzendingen worden op de website geplaatst. Op 9 september sluit de inzendingstermijn en gaan jullie de 25 mooiste foto’s nomineren. Daar trekken we één maand voor uit. Dus stemmen kan vanaf 1 oktober tot 1 november. De 25 winnaars in deze voorronde zullen wij wederom op de website plaatsen en ook dan kun je weer op de mooiste foto’s stemmen. De uitslag hiervan blijft uiteraard geheim tot de prijs-uitreiking tijdens het jubileumfeest.

Om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen hebben wij een paar tips op een rijtje gezet.

 

  • Stel je camera in op maximale kwaliteit, je krijgt dan een foto op maximale grootte en die kun je makkelijker verkleinen
  • Gebruik bij voorkeur een fotocamera en geen telefoon
  • Over het algemeen geldt dat de resolutie van een foto met een bestandsgrootte van minder dan 100 kb te klein is. Van een foto van 1 Mb of meer is de resolutie vaak wel hoog genoeg voor standaardgebruik. Maar meer dan een grove indicatie is dit niet.
  • Een korte uitleg over de grootte van een foto:
    • De grootte van een foto wordt weergegeven in pixels. Je camera maakt bijvoorbeeld een foto van 2400 x 1600. Dan is de foto 2400 pixels breed en 1600 pixels hoog. Deze afmetingen bepalen mede de grootte van je foto in kilobyte of megabyte (Kb of Mb). (Dit formaat zegt niets over het formaat waarin je foto wordt weergegeven op beeldscherm of print). Mede, want een foto met bestandsformaat .jpg is altijd een gecom­primeerd bestand. En de mate van compressie is ook bepalend voor de resolutie. Resolutie is de hoeveelheid informatie in je foto per cm (dus het aantal pixels per cm). Standaard wordt in plaats van cm de eenheid ‘inch’ gebruikt, dat is nu eenmaal zo ingeburgerd. Resolutie is het aantal pixels per inch, afgekort ppi. In plaats van ppi wordt hiervoor het begrip dpi* gebruikt. Combineer voorgaande twee alinea’s en de conclu­sie is simpel. Bij een resolutie van 72 dpi (eigenlijk ppi) wordt de foto van 2400 x 1600 pixels 33 inch breed en 22 inch hoog. De breedte bijv. bestaat uit 2400 pixels en als op één inch 72 pixels weergegeven worden, dan is voor 2400 pixels 33 inch nodig. Hetzelfde geldt uiteraard voor de hoogte. Bij een resolutie van 300 dpi (ei­genlijk ppi) wordt de foto van 2400 x 1600 pixels 8 inch breed en 5,3 inch hoog. Om een foto goed te kunnen afdrukken is 300 dpi meestal de juiste resolutie.

 

  • Stuur altijd de grootste versie die je hebt.
Foto's van andere leden

U dient ingelogd te zijn om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd.
Om in te loggen klik hier.